fisherman in the museum of Bolungarvík, Iceland |
I have been asked many times, what the national dish of Iceland is. While we had so much good and individual as well as hearty food around Iceland and there are probably at least twice as many recipes for amazing Icelandic fishsoups as kitchens in Iceland, one of the most shocking and strange pieces food is the rotting shark.
To be honest: When I heard about it, I thought: Of course I will eat it. I try it all. But when I smelled it, I really did not think I would like it. Well, really, it smells like a horse stable after a long winter. But we did eat it a few times and it is astonishingly interesting and well tasting. I can really recommend it, but be prepared for an experience.
some other fish drying in the drying shack |
All my descriptions of what it is and what there is about it would never beat this recipe for making that specific kind of food... Rotting shark - a recipe of the special kind.
May I complement this with a few illustration photos of my own?
Ich werde oft gefragt, was das Nationalgericht in Island ist. Wir haben viel und reichhaltig in Island gegessen. Sehr abwechslungsreich und zwischen sehr modern und bodenständig. Und ich bin überzeugt, dass es in Island mindestens doppelt so viele Rezepte für unglaubliche isländische Fischsuppe gibt, wie Küchen in Island. Aber das interssanteste und seltsamste, von dem ich berichten kann, ist verrotteter Haifisch.
more of the other fish drying :o) |
Um ehrlich zu sein: Als ich erstmals davon gehört habe, habe ich gedacht: Na, klar, ich probiere alles. Aber als ich es gerochen habe, dachte ich nicht, dass es mir gefallen würde. Es riecht wie ein Pferdestall nach einem langen Winter. Aber als ich es probiert habe, schmeckt es erstaunlich gut und gar nicht uninteressant. Ich kann das wirklich empfehlen. Aber bereitet Euch auf eine neue Erfahrung vor.
Alle meine Beschreibungen davon, was das ist und wie man das macht und so weiter... würden niemals an dieses Rezept und diese Beschreibung herankommen. Verrotteter Haifisch - ein isländisches Spezialrezept
Darf ich das mit ein paar eigenen Bildern untermalen?
shark pieces drying. All in the same museum. |
No comments:
Post a Comment